search

Корпоративне вести

19.08.16. Пуштен у саобраћај мост „Ариљска петља“

ЈП „Путеви Србије“ обавештава да је мост „Ариљска петља“, на деоници Пожега - Ужице пуштен у саобраћај данас 19.08.2016.г. 

 

„Радови на мосту „Ариљска петља“ представљају изузетан грађевински подухват имајући у виду услове рада. Радове је посебно отежавала чињеница да мост прелази преко железничке пруге и других саобраћајница. Максимално је испоштован квалитет извршених радова у циљу безбедности саобраћаја.“, рекао је в.д. директора Зоран Дробњак. 

В.д. директора ЈП „Путеви Србије“, Зоран Дробњак је додао да су радови на рехабилитацији моста били сложени и да су обухватили  ојачање коловозне плоче; поправку оштећених стубова;  уградњу карбонских трака чиме је омогућено да мост може да поднесе максимално предвиђене терете; замену еластоодбојне заштитне ограде и хидроизолације; реконструкцију пешачких стаза и прилаза мосту; нови асфалт...

Извођач је ЖГП ГП „Београд“, а вредност изведених радова је 35.000.000,00 динара.

В.д. директора Зоран Дробњак се захваљује свим корисницима путева и грађанима на стрпљењу, као и свим медијима на коректном извештавању током извођења радова на овом веома фреквентном и значајном путном правцу који представља жилу куцавицу за теретни и друмски саобраћај према Црној Гори. 

ЈП "Путеви Србије"

Булевар краља Александра 282
Поштански фах 17, 11050 Београд 22
пак 149602