18.05.19. Obeležen početak radova na deonici Preljina-Požega na autoputu E-763

Predsednik Republike Aleksandar Vučić, Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo, gradonačelnik Čačka Milun Todorović i v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak 18.05.2019.g. obeležili su početak izgradnje deonice Preljina-Požega na autoputu E-763.

“Za Svetog Nikolu putovaćemo od Beograda do Čačka za sat vremena, a već za Vidovdan otvaramo deonicu od Obrenovca do Čačka. I to nije sve, jer krećemo u izgradnju najteže deonice koja će imati 12 km tunela i nekoliko mostova. Čačak je čvorište u ovom delu Srbije i novim autoputevima biće povezan sa Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom, ali i Beogradom. Na leto počinjemo izgradnju i Moravskog koridora od Preljine do Pojata”, rekao je predsednik Vučić.

Potpredsednica Vlade izjavila da nema grada koji se ne razvija nabolje kada se grade autoputevi. “U prethodnih nekoliko godina izgradili smo 300 km autoputeva, i kao što su se na Koridoru 10 nizale fabrike i pogoni, tako će biti i ovde. Autoput koji gradimo danas služi ljudima, da ostanu da žive i rade u Čačku i Lučanima, jer je Srbija najlepša zemlja.

Neka nam je sa srećom početak radova i da budemo ponosni na svaki metar koji budemo izgradili”, istaklaje Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade zahvalila je NR Kini jer smo deo globalnog projekta “Jedan pojas, jedan put”, podsetivši da je Srbija jedna od prvih zemalja koja se priključila ovoj inicijativi.

Presednik je dodao da autoputevi nisu svrha sami po sebi, već donose život i selima i gradovima, jer investitori ne dolaze tamo gde nema puteva, a tamo gde investicije stižu otvaraju se nova radna mesta i stvara se bolja budućnost za našu decu.