search

Servisne informacije

27.05.2018. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ - 13.30

• Од 28.05.2018.године до 01.06.2018.године, од 07.00 до 17.00 часова, радови на фрезовању и машинском крпљењу асфалтног коловоза на деоници Чачак-Паковраће(Марковица)-Асановац, уз наизменично пропуштање возила.
• Од 28.05.2018.године до 13.06.2018. године, радови на појачаном одржавању, на деоници од петље Ражањ до надвожњака за Житковац код Алексинца, ауто-пут Ниш-Београд. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати једном, слободном саобраћајном траком.
• У току су радови на рехабилитацији моста на деоници Ђуринци – Сопот, Улица Милослава Влајића.За време извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила. Планирано је да се радови изводе у више фаза, са крајњим роком до 01.08.2018. године.
• Дана, 28.05.2018. године, од 07.00 до 16.00 часова, радови на постављању индуктивних петљи у коловоз, деоница Нови Пазар (Бања)-Нови Пазар, уз наизменично пропуштање саобраћаја.
• У току су радови на рехабилитацији деонице Коњевићи – Чачак (Дракчићи), обилазница Чачка, преко пруге и Булевара Драгише Мишовића, поред „Рода" центра. Током трајања радова, саобраћај ће се одвијати према следећем режиму:Саобраћај из правца Ужица према Београду одвијаће се преко постојећег надвожњака у једном смеру, уз повремено пропуштање теретног и аутобуског саобраћаја из правца Београда ка Ужицу, што ће бити регулисано привременим семафорима. Путнички саобраћај из правца Београда ка Ужицу кретаће се од искључења на петљи после моста на Западној Морави (петља за индустријску зону), улицама Николе Тесле, Кулиновачко поље Потес 4, Раденка Јањића, улица Драгише Мишовића (државни пут II А реда бр.179) булеваром Ослобођења и назад на обилазницу око Чачка. Теретни и аутобуски саобраћај из правца Београда ка Ужицу, као што је наведено, иде преко надвожњака уз наизменично пропуштање са саобраћајем из правца Ужица ка Београду који ће имати приоритет. Алтернативни правац за путнички саобраћај из правца Београда ка Ужицу је од петље у Коњевићима кроз град Чачак. Радови ће се изводити по фазама, до 29.08.2018. године
• Деоница Топола-Рудник, радови на периодичном одржавању уз наизменично пропуштање возила, до 01.06.2018.године, уколико временски услови то дозволе. На снази је забрана кретања возила чија укупна маса прелази 3,5т.
• Нема задржавања возила на наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији.
• Према информацијама Управе граничне полиције у 13.15 часова, на граничном прелазу Батровци теретна моторна возила, на излазу, чекају 60 минута. На осталим граничним прелазима нема задржавања.

• Ступањем на снагу новог закона о безбедности саобраћаја на путевима пооштрена је казнена политика за велики број прекршаја у саобраћају, стога апелујемо да сви учесници у саобраћају, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.

27.05.2018. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ - 08.17

• Од 28.05.2018. године, од 07.00 часова, радови на деоници Нови Сад-Суботица, у Новом Саду, на Клисанском мосту- до 14.09.2018.године. Саобраћај ће се одвијати десном страном моста наизменичним пропуштањем возила.
• На деоници Бачевци-Косјерић - радови до 06.06.2018. године, у периоду од 07.00 до 15.00 часова, уз наизменично пропуштање саобраћаја.
• Од 28.05.2018. до 31.08.2018.године, радови на периодичном одржавању мостова преко Црних Бара, деоница Јагодина-Ћуприја, ауто-пут Београд-Ниш. Радови ће се изводити у смеру Београд-Ниш, а саобраћај ће се одвијати двосмерно коловозном траком смера Ниш-Београд, између техничких пролаза према постављеној привременој саобраћајној сигнализацији.
• До 09.06.2018.године до 16.00 часова, измена режима саобраћаја услед радова на коловозу у зони бивше наплатне станице „Сириг".Током извођења радова за саобраћај затворена десна коловозна трака, за смер кретања од Суботице према Новом Саду, саобраћај је преусмерен на леву коловозну траку на којој се саобраћај одвија двосмерно, по једна саобраћајна трака за сваки смер.
• Обустава саобраћаја на деоници од Жупањца до Боговађе, у зони изградње прилазних рампи надвожњака преко ауто-пута Е-763. Алтернативни путни правци током обуставе: Жупањац- Дудовица-Латковић- Маљевић- Боговађа. Планирано трајање радова до 15.10.2018. године.
• Нема задржавања возила на наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији.

• Према информацијама Управе граничне полиције на граничним прелазима нема задржавања.

• Ступањем на снагу новог закона о безбедности саобраћаја на путевима пооштрена је казнена политика за велики број прекршаја у саобраћају, стога апелујемо да сви учесници у саобраћају, због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају, поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.

• У складу са Законом о јавним путевима, управљач јавног пута, Јавно предузеће „Путеви Србије“, дужно је да обавештава јавност и кориснике јавних путева о стању и проходности тих путева преко средстава јавног информисања. У складу са тим, молимо Вас да приликом објављивања информација из овог саопштења, као извор информација наведете Јавно предузеће „Путеви Србије”.

ЈП "Путеви Србије"

Булевар краља Александра 282
Поштански фах 17, 11050 Београд 22
пак 149602