search

Servisne informacije

24.03.2018. Сервисне информације - 08:30

  • Због обрушавања каменог пропуста на деоници (Миљевић-Зеленик) у насељу Миљевић, саобраћај преко истог је привремено затворен, а возила се усмеравају на алтернативни правац локалном саобраћајницом кроз насеље Миљевић:Браничево - Миљевић - Зеленик.
  • Непроходни су следећи путни правци због радова на изградњи моста преко реке Цернице:Шабац - Волујац - Завлака - Бања Бадања - Крупањ - Грачаница.
  • Непроходни су следећи путни правци трећег приоритета на које се механизација упућује након чишћења првог и другог приоритета:Граница ПЗП Ивањица/Нови Пазар - Одвраћеница - Преко Брдо.
  • Магле има на следећим путним правцима: Мионица - Брежђе - Дивчибаре - Каона.
  • Напомена за Врање: Клизиште на  деоници Власе - Петља Врање југ, на локалном месту Пржар.Саобраћај се одвија наизменично по постављеној привременој саобраћајној сигнализацији. Очекивани рок нормализације саобраћаја је до краја зимске сезоне. Дана 6.2.2018. на услед дејства локалног потока дошло је до клизања десне ножице пута (до ивичне траке коловоза-банкина је утонула 1,5м од ивице асфалта у вертикалном смислу). Клизиште је дужине око 50м и обезбеђено је физичким препрекама и привременом саобраћајном сигнализацијом. На деоници Лебане-Медвеђа дошло је до рушења постојећег каменог зида при чему је дошло до заузећа 1/3 коловозне траке.Извршено је постављање физичке препреке као и привремене саобраћајне сигнализације.Нормализација саобраћаја се очекује до краја месеца.На државном путу II Б - 436 на 18км дошло је до клизања земље на коловоз, саобраћај се одвија наизменично једном коловозном траком. 
  • Напомена за Зајечар: На коловозима I приоритета има снега од 1 до 3 cm,док на коловозима II и III приоритета има снега до 20 cm.Због ветра који дува променњивим интезитетом, долази до формирања снежних наноса на превојима. Видљивост је смањена на местима где дува јак ветар и носи снег. Учестали ситни одрони дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима. Највише их има у Ђердапској магистрали где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.
  • Напомена за Крушевац: Постављена је саобраћајна сигнализација, препоручена брзина 40км/h, за деонице које су подложне стварању леда и поледице и то:Брус-Разбојна Брус-Брзеће, Крушевац-Каоник.
  • Нема задржавања возила на наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији.
  • Према информацијама Управе граничне полиције у 08.15 часова, на граничном прелазу Хоргош, на излазу, теретна моторна возила чекају 120 минута.На осталим граничним прелазима нема задржаваања возила.

23.03.2018. СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ - 18.11

•    Деоница Власе - Петља Врање југ, на локалном месту Пржар је дошло до клизања услед пуцања водоводних цеви у косини пута. Саобраћај се одвија наизменично.
•    На деоница Лебане-Медвеђа дошло је до рушења постојећег каменог зида при чему је дошло до заузећа 1/3 коловозне траке.Извршено је постављање физичке препреке као и привремене саобраћајне сигнализације.
•    На подручју зајечарског округа због ветра који дува променљивим интезитетом, долази до формирања снежних наноса на превојима. Видљивост је смањена на местима где дува јак ветар и носи снег.
•    Због обрушавања каменог пропуста у насељу Миљевић саобраћај је привремено затворен, а возила се усмеравају на алтернативни правац локалном саобраћајницом кроз насеље Миљевић:Браничево - Миљевић – Зеленик
•    Због радова на изградњи моста преко реке Цернице непроходан је путни правац Шабац - Волујац - Завлака - Бања Бадања - Крупањ – Грачаница
•    Непроходни су следећи путни правци трећег приоритета на које се механизација упућује након чишћења првог и другог приоритета: Граница ПЗП Ивањица/Нови Пазар - Одвраћеница - Преко Брдо
•    Магле има на следећим путним правцима: Мионица - Брежђе - Дивчибаре – Каона; Стопања - Витково - Брус - Брзеће - Граница ПЗП Крушевац/Нови Пазар
•    Нема задржавања возила на наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији.

• У складу са Законом о јавним путевима, управљач јавног пута, Јавно предузеће „Путеви Србије“, дужно је да обавештава јавност и кориснике јавних путева о стању и проходности тих путева преко средстава јавног информисања. У складу са тим, молимо Вас да приликом објављивања информација из овог саопштења, као извор информација наведете Јавно предузеће „Путеви Србије”.

ЈП "Путеви Србије"

Булевар краља Александра 282
Поштански фах 17, 11050 Београд 22
пак 149602