САОПШТЕЊЕ

Поводом објава у појединим медијима као и на друштвеним мрежама ЈП „Путеви Србије“ обавештава јавност:

Дана 02.04.2021.г. у 16:04 часова на државном путу I А реда број 2, деоница Љиг - Таково, у тунелу Бранчић, смер Београд - Чачак, десила се саобраћајна незгода у којој су учествовала 2 путничка возила која су блокирала обе саобраћајне траке и саобраћај кроз тунел је био обустављен.

ЈП „Путеви Србије“ предузело је све неопходне безбедносне мере у складу са својим надлежностима.

Такође, ЈП „Путеви Србије“ проследило је свим медијима саопштење о саобраћајној незгоди, док су учесници у саобраћају обавештeни путем изменљиве саобраћајне сигнализације да користе алтернативни путни правац - петљу Љиг.

Обустава саобраћаја кроз тунел Бранчић проузроковала је колону возила испред самог тунела и неколико десетина возача се не желећи да сачека нормализацију саобраћаја, самоиницијативно окренуло и возило у супротном смеру, не поштујући саобраћајну сигнализацију и поступајући супротно одредбама Закона о безбедности саобраћаја, угрожавајући како своју тако и безбедност свих осталих учесника у саобраћају.

ЈП „Путеви Србије“ није надлежно за спровођење казнених одредби које се односе на непоштовање Закона о безбедности саобраћаја.

ЈП „Путеви Србије“ још једном апелује на све учеснике у саобраћају да буду стрпљиви, да поштују постављену саобраћајну сигнализацију и Закон о безбедности саобраћаја.


Штампа