МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: ДИРЕКТОР ОД КОГА СМО СВИ У РЕСОРУ МНОГО НАУЧИЛИ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, заједно са в.д. директором „ЈП Путева Србије“ Зораном Дробњаком, помоћником директора Славољубом Тубићем, извршним директором Сектора за стратегију, пројектовање и развој Миодрагом Поледицом и градоначелником Чачка Милуном Тодоровићем, обишао је данас радове на тунелу Трбушани и асфалтирање деонице од 200 метара код Прељине на траси аутопута „Милош Велики“.

Овом приликом, министар Момировић је истакао заслугу в.д. директора Дробњака за изградњу деонице Прељина - Пожега. „Част је радити са директором Дробњаком, човеком великог искуства и знања, али и човеком ведрог духа и широког срца. Нема министра који је прошао кроз овај ресор а да од њега није научио доста о инфраструктури. Изградњи аутопута „Милош Велики“ је допринео много, а посебно делу око Чачка, где је својим инжењерским и организационим способностима подигао пројекат на ноге“, рекао је министар.

Милун Тодоровић, градоначелник Чачка нагласио је да ће грађани досањати сан генерација које су сањале аутопут од Чачка до Београда.

Миодраг Поледица је истакао да су сви радови интензивирани и да је почело асфалтирање пробних деоница  на првој и најважнијој поддеоници од Прељине до будуће петље Паковраће, на којој се  налазе Тунел Трбушани дужине 280 метара, неколико значајних мостова и петља у Паковраћу где ће бити и будућа наплатна станица.

Приликом обиласка радова истакнуто је да ће локални путеви који су оштећени услед проласка камиона и тешке механизације за потребе изградње аутопута „Милош Велики“ бити реконструисани.  

Видео: https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/galerija/video-galerija/05-10-21-obilazak-radova-na-izgradnji-autoputa-milo%C5%A1-veliki,-deonica-preljina-po%C5%BEega-4 


Штампа