ПРОМОЦИЈА НОВИХ ЕДУКАТИВНИХ КАМПАЊА ЗА ПОВЕЋАЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ„БЕЗБЕДНО КРОЗ ТУНЕЛ" И „У ТУНЕЛУ НИСМО САМИ"

Премијерним приказивањем видео спотова „Безбедно кроз тунел" и  „У тунелу нисмо сами" у присуству министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића, начелника Управе саобраћајне полиције Славише Лакићевића, помоћника диркетора ЈП „Путеви Србије" Ивана Тејића, извршног директора Сектора за управљачко информационе системе у саобраћају Зорана Пешовића са сарадницима, директора Агенције за безбедност у саобраћају Бранка Стаматовића, стручњацима за безбедност у саобраћају као и креативних тимова који су радили на кампањи,  на презентацији организованој у Оперативно Управљачком Центру код тунела Бранчић, данас, 27.06.2024.г. званично су почеле две нове едукативне кампање ЈП ,,Путеви Србије"кампање за подизање нивоа безбедности саобраћаја које ће имати едукативни карактер како за возаче тако и за све учеснике у саобраћају, а које обухватају две карактеристичне теме које се односе на:

  • Едукацију возача за безбедно понашање у тунелима у редовним условима одвијања саобраћаја
  • Едукацију возача за безбедно понашање у тунелима у случају ванредних догађаја који могу животно угрозити учеснике у саобраћају

Слогани кампања -  „Безбедно кроз тунел" и  „У тунелу нисмо сами" прецизно,  сликовито и јасно говоре о суштински битним информацијама за све учеснике у саобраћају које ЈП „Путеви Србије" спроводи као друштвено одговорно предузеће, које управља путном мрежом државних путева у Републици Србији.

Кампању спроводи Јавно предузеће „Путеви Србије", уз подршку Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарства унутрашњих послова.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић је истакао да су овакве кампање важне да би се људима указало на то како могу да избегну непредвиђене ситуације у тунелу и сачувају своје, и животе других учесника у саобраћају.


„Тренутно градимо око 38 километара тунела од чега ће баш на овом аутопуту Милош Велики два тунела бити међу најдужима, а то су 'Лаз' и 'Муњино брдо'. Сваки од њих је дуг око 2,8 километара као и најдужи тунел у Србији Иришки венац чија је дужина око 3.5 км".

Весић је додао да чињеница да се гради толико тунела значи да се више пажње мора посветити образовању возача за редован и за ванредни режима саобраћаја, поготово у тунелима,  због чега је неопходно да се овакве кампање спроводе.

Министар се захвалио ЈП „Путеви Србије" и Министарству унутрашњих послова  јер су заједнички, са његовим Министарством направили спотове за кампање који ће се емитовати на телевизијама са националном фреквенцијом и локалним телевизијама. 

Весић је похвалио залагање и труд  који ЈП „Путеви Србије" улаже у очување путне мреже и безбедности у саобраћају.

Славиша Лакићевић, начелник Управе саобраћајне полиције МУП Републике Србије је нагласио да репресивне мере не дају жељене резултате и да су зато овакве кампање неопходне.


Извршни директор Сектора за управљачко информационе системе у саобраћају ЈП „Путеви Србије" Зоран Пешовић је, говорећи о мониторингу саобраћаја у тунелима на путној мрежи Србије и систему рада Оперативно управљачких центара истакао да у нашој земљи постоји шест центара који прате одвијање саобраћаја у тунелским цевима, 24 сата дневно, седам дана у недељи и 365 дана у години, да је један од њих управо  смештен је на ауто-путу Милош Велики, у тунелу Бранчић код Љига.

„Нажалост, истакао је Пешовић, „не тако сјајна статистика скоро свакодневно стиже са српских путева и да се број саобраћајних незгода додатно повећава почетком летње сезоне, да саобраћајни инциденти у тунелима нису реткост, јер су током годину дана само у тунелу Бранчић забележена 284 ванредна догађаја, а на нивоу Србије евидентирано преко 3.000 ванредних догађаја, али без страдалих лица".

Ради боље видљивости кампања и адекватне медијске промоције, ЈП „Путеви Србије" је припремило видео и радио спотове,  постере, објаве за друштвене и социјалне мреже и информативне флајере на српском и енглеском језику.

Видео и радио спотови, као и визуали кампања налазе се на следећем линку:  https://we.tl/t-lPcNyQenGv

Покривалицу са догађаја и обраћање надлежних можете погледати на линку: 27.06.24. Промоција нових едукативних кампања за повећање безбедности у саобраћају 

„БЕЗБЕДНО КРОЗ ТУНЕЛ"

„У ТУНЕЛУ НИСМО САМИ"


Штампа