Информативни центар

Надлежност Информативног центра је информисање јавности о: радовима на путу, обуставама и нормализацијама саобраћаја, стању на путним објектима, ситуацијама током зимског одржавања државних путева, задржавањима возила на наплатним станицама на аутопутевима и граничним прелазима Републике Србије и другом. Запослени у Информативном центру доступни су корисницима државних путева I и II реда двадесет четири сата дневно, сваког дана у години.

Оператери Информативног центра пружају корисницима државних путева I и II реда информације о ситуацијама на државним путевима. Корисници могу да упуте захтеве путем бесплатног броја централе Информативног центра 0800-100-104, путем факса на број +381 11 6355 278 или достављањем електронске поште на имејл адресу одељења Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Из Информативног центра, електронским путем, дистрибуирају се: саопштења за јавност, сервисне информације, апели у изненадним ситуацијама и извештаји зимске службе у периоду зимског одржавања државних путева.

На интернет презентацији ЈП „Путеви Србије“, у блоку Информативног центра, налазе се увек ажурне информације о стању на државним путевима. Запослени у одељењу израђују и снимају аудио-фајлове о ситуацијама на државној путној мрежи, који се налазе у менијима говорног аутомата. На сајту предузећа налази се и рубрика Сервисне информације, са кратким обавештењима са државних путева, док се истоимени мени налази и у говорном аутомату одељења.

У Информативни центар се достављају подаци са државних путева I и II реда у Републици Србији, који се обрађују у одељењу, а затим се информације дистрибуирају надлежним државним и градским институцијама и средствима јавног информисања.

Одељење је активан учесник зимског одржавања државних путева I и II реда, током којег информише јавност о стању и проходности државних путева. У овом периоду, Информативни центар је у свакодневном контакту са Штабом зимске службе, надзорним органима, екстерним и интерним субјектима и корисницима државних путева I и II реда. Из ИЦ, током трајања зимског одржавања, бројним субјектима дистрибуира се Извештај зимске службе, два пута дневно у редовним ситуацијама, док се у случају ванредних ситуација Извештај дистрибуира и више пута у току дана, у зависности од ситуације.

Информативни центар је и администратор званичних налога ЈП „Путеви Србије“ на друштвеним мрежама Фејсбук, Инстаграм и Твитер. Запослени и овим каналом информисања обавештавају јавност о стању на државним путевима током 24 сата. Такође, Информативни центар одговара на захтеве корисника достављене на званичне налоге предузећа на поменутим друштвеним мрежама.

ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР
бесплатни број телефона: 0800-100-104
имејл адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
факс
: +381 11 6355 278

Линкови ка званичним налозима предузећа:

  

 

Штампа