Информативни центар

Информативни центар у оквиру Сектора за УИСС је одељење које рад спроводи 24 сата дневно, сваког дана у години. Одељење одговара на захтеве корисника путем неколико отворених канала и задужено је за информисање јавности о следећем:

  • радовима на путу,
  • изненадним ситуацијама на државној путној мрежи, обуставама и нормализацијама саобраћаја,
  • стању на путним објектима,
  • ситуацијама током зимског одржавања државних путева,
  • задржавањима возила на наплатним станицама на аутопутевима и другом.

У Информативни центар се достављају подаци са државних путева I и II реда у Републици Србији, који се обрађују у одељењу, а затим се информације дистрибуирају надлежним државним и градским институцијама и средствима јавног информисања.

Из Информативног центра, електронским путем, дистрибуирају се:

  • саопштења за јавност
  • сервисне информације
  • апели у изненадним ситуацијама и
  • извештаји зимске службе у периоду зимског одржавања државних путева.

Информације се електронски дистрибуирају Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС, Министарству унутрашњих послова РС, АМСС-у, медијима у Републици Србији, и другим субјектима, на њихов захтев. Свака дистрибуирана информација из Информативног центра уноси се и на платформе које одељење користи у сврху обавештавања јавности.

На насловној страни интернет презентације предузећа, налази се блок Информативног центра, као и рубрика Зимска служба која је активна током периода зимског одржавања државних путева, за чије је ажурирање задужен Штаб зимске службе. Кликом на линк Задржавање на наплатним станицама, отвара се посебна страница коју ажурирају запослени у Информативном центру.

Такође, кликом на линкове на насловној страни: Сервисне информацијеСтање на државним путевима или мапу државних путева, отвара се посебна страница, чији је администратор Информативни центар.

На наведеној страници налазе се информације о стању на државним путевима, које свакодневно ажурира Информативни центар, у рубрикама Сервисне информацијеВестиСтање на државним путевима и мапи државних путева, као на следећем приказу:


Активности одељења током зимског одржавања

Информативни центар је активан учесник зимског одржавања државних путева I и II реда, током којег информише јавност о стању и проходности државних путева. У овом периоду, Информативни центар је у свакодневном контакту са Штабом зимске службе, надзорним органима, екстерним и интерним субјектима и корисницима државних путева I и II реда. Из Информативног центра се, током трајања зимског одржавања, дистрибуирају и извештаји зимске службе, два пута дневно у редовним ситуацијама, док се у случају ванредних ситуација Извештај дистрибуира и више пута у току дана, у зависности од стања на државним путевима.


Информисање корисника по захтеву

Корисници могу да упуте захтеве путем:

бесплатног броја телефона Информативног центра
0800 100 104

доставом упита на имејл адресу одељења
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

попуњавањем online форме на интернет презентацији предузећа на адреси
https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/kontakt-jpps

путем званичних налога предузећа на друштвеним мрежама

Фејсбук, Твитер и Инстаграм


Бесплатан број телефона за позиве корисника

Битан канал информисања из Информативног центра јесте бесплатни број телефона за кориснике – 0800 100 104, путем којег корисници могу 24 сата дневно, сваког дана у години, да се информишу о стању на државним путевима. Такође, позивом наведеног броја, на посебном тастеру број 4 корисници могу да оставе своје захтеве путем говорне поруке које се аутоматски достављају одељењу, након чега позиваоци добијају одговор од оператера Информативног центра. 

Одговори на захтеве корисника упућених на имејл адресу одељења и web упитом

Корисници државних путева своје упите достављају Информативном центру и на имејл адресу одељења, као и попуњавањем контакт-форме на интернет презентацији која се аутоматски прослеђује одељењу на даље поступање.

Информисање јавности путем друштвених мрежа

Информативни центар је и администратор званичних налога ЈП „Путеви Србије“ на друштвеним мрежама Фејсбук, Инстаграм и Твитер. Запослени и овим каналом информисања обавештавају јавност о стању на државним путевима континуирано, током 24 сата. Такође, Информативни центар одговара на захтеве корисника достављене на званичне налоге предузећа на поменутим друштвеним мрежама.

Линкови ка званичним налозима предузећа:

  

Посетите блок Информативног центра на насловној страни и информишите се о стању на државним путевима.

Штампа