Edukativne kampanje

JP "Putevi Srbije", kao društveno odgovorno preduzeće, sprovodi brojne aktivnosti u vezi sa unapređenjem bezbednosti saobraćaja. Nastojeći da sistemski deluje na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju, Odeljenje za odnose sa javnošću od 2020.g. u kontinuitetu realizuje edukativne kampanje koje za cilj imaju podizanje svesti vozača i povećanje bezbednosti u saobraćaju.


 2024
 

„U TUNELU NISMO SAMI“

Edukativnom Kampanjom „U tunelu nismo sami" JP „Putevi Srbije“ želi da ukaže vozačima kako se bezbedno ponašati u tunelima u slučaju vanrednih događaja koji mogu životno ugroziti učesnike u saobraćaju.
Pogledaj spot

„BEZBEDNO KROZ TUNEL“

Edukativnom Kampanjom „Bezbedno kroz tunel" JP „Putevi Srbije“ želi da ukaže vozačima kako se bezbedno ponašati u tunelima u redovnim uslovima odvijanja saobraćaja.
Pogledaj spot


 2023
 

„NE BLOKIRAJ ZAUSTAVNU, NE ZAUSTAVLJAJ ŽIVOT“

Edukativnom kampanjom "Ne blokiraj zaustavnu, ne zaustavljaj život", JP "Putevi Srbije" želi da utiče na nepropisno ponašanje učesnika u saobraćaju prilikom korišćenja zaustavne trake, a u cilju edukacije korisnika puta o pravilnom korišćenju zaustavne trake i to isključivo za zaustavljanje vozila zbog neispravnosti ili iznenadne nesposobnosti vozača za upravljanje vozilom, kao i da ukaže na rizik i posledice nebezbednog zaustavljanja u zaustavnoj traci.
Pogledaj spot

„NE UNIŠTAVAJ SAOBRAĆAJNI ZNAK - ZNAK ZNAČI ŽIVOT“

Edukativnom kampanjom "Ne uništavaj saobraćajni znak - znak znači život", JP "Putevi Srbije" želi da ukaže na uticaj oštećene, pokradene saobraćajne signalizacije i opreme na bezbednost u saobraćaju i apeluje na sve one koji uništavaju, kradu ili na drugi način oštećuju saobraćajnu signalizaciju da to ne rade, jer se tako mogu sprečiti saobraćajne nezgode.
Pogledaj spot


 2022
 

„NE VOZI ZAUSTAVNOM TRAKOM, NE ZAUSTAVLJAJ ŽIVOT“

Edukativnom kampanjom "Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život", JP "Putevi Srbije" želi da utiče na ponašanje vozača koji na autoputevima nepropisno koriste zaustavnu traku i da probudi svest o značaju i upotrebi zaustavne trake kako bi se ista oslobodila za kretanje vozila pod rotacijom.
Pogledaj spot

„ZNAK ZNAČI ŽIVOT“

Edukativnom kampanjom "Znak znači život", JP "Putevi Srbije" želi da ukaže na uticaj oštećene, pokradene saobraćajne signalizacije i opreme na bezbednost u saobraćaju i apeluje na sve one koji uništavaju, kradu ili na drugi način oštećuju saobraćajnu signalizaciju da to ne rade jer se tako mogu sprečiti saobraćajne nezgode.
Pogledaj spot


 2020
 

„3 SEKUNDE CEO ŽIVOT“

Edukativnom kampanjom "3 sekunde ceo život", JP "Putevi Srbije" želi da skrene pažnju na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju, koje osim držanja bezbednog odstojanja između vozila, podrazumeva i smanjenje brzine kretanja vozila, aktivno sagledavanje uslova saobraćajnog toka i neugrožavanja drugih vozača u saobraćajnom toku.
Pogledaj spot

Štampa