Elektronska naplata putarine - ENP

ETC - Elektronska naplataElektronska naplata putarine-ENP predstavlja savremeni model beskontaktnog plaćanja putarine upotrebom TAG uređaja za odgovarajuću kategoriju vozila. 

ENP omogućava:

  • prolazak posebno označenim saobraćajnim trakama bez zaustavljanja
  • jednostavnost naplate putarine bez zadržavanja i upotrebe gotovinskog plaćanja
  • komfornu i bezbednu vožnju uz izbegavanje eventualnih zastoja

Vozači koji koriste ENP prolaze naplatnom saobraćajnom trakom kroz naplatnu rampu bez zaustavljanja. Transakcija se izvodi automatski, između TAG uređaja, koji je smešten sa unutrašnje strane prednjeg vetrobranskog stakla vozila i posebnog komunikacionog sistema kratkog dometa sa antenom instaliranog pored ENP naplatne saobraćajne trake. Korisnik elektronske naplate putarine je u obavezi da prati uputstvo za postavljanje i korišćenje TAG uređaja.

Naplatne stanice na kojima nije moguće izvršiti dopunu TAG uređaja su: Ćuprija (smer Niš-Beograd), Ražanj, Bela Palanka, Doljevac selo, Brestovac, Leskovac centar, Leskovac jug, Grdelica, Vladičin Han, Ub, Ljig, Takovo, Obrenovac (smer Obrenovac-Preljina), Vrbas (smer Subotica-Beograd), Feketić (smer Subotica-Beograd) i Žednik (smer Subotica-Beograd).

Elektronsku naplatu putarine može da koristi svako pravno i fizičko lice, koje zaključi ugovor sa JP „Putevi Srbije“, odnosno kupi TAG uređaj na nekom od ovlašćenih distributivnih mesta. TAG uređaji su dostupni u prepaid i postpaid sistemu, kao i u vidu već konfigurisanih ENP paketa koji su dostupni na pojedinim distributivnim mestima.

TAG uređaj koji je konfigurisan u 1. kategoriji (putnička vozila) može da se prenese i koristi u bilo kom putničkom vozilu, bez obzira na vlasništvo i registarske oznake. Za sve ostale kategorije TAG uređaj je neprenosiv.

Toll For All
Postpaid
Prepaid
Mapa distributivnih mesta
Spisak prodajnih mesta ovlašćenih distributera
Spisak prodajnih mesta u JP "Pošta Srbije"
TAG uređaj
Listing prolazaka
Reklamacije
 

Štampa